söndag 9 mars 2014

schweizer pirog

Ida här är ett till recept för dig ;)

En garanterad hit bland dom flesta och är varken svårt eller tar lång tid att laga

Schweizer pirog

ingredienser:
ugn: 220 grader, ca 30 minuter

I paket blanddeg ( lehtitaikina)
ca 500 g malettkött
1 stor röd paprika
majonnäs
chilisås

Tina upp bladdegen ( om du inte gör egen från början!)

Stek malettkött och paprika, krydda efter smak men jag brukar använda salt,peppar, paprikapulver, lite chili och köttfärskrydda. Sätt sedan över kött och paprika blandningen i en bunke, kläm i först ungefär en halv tub majonnäs och ca halva burken chili sås, rör om och smaka sedan av, om du anser att det inte är tillräckligt starkt så sätt i lite mera chilisås. Bred sedan ut smeten på ena delen av bladdegsplattorna, och sätt sedan den andra ovanpå. Nyp ihop kanterna så att fyllningen blir innanför, och pensla sedan med ägg.
In i ugnen och låt vara där ca 30-40 minuter beroende på ugn, degen skall se gyllenebrun ut så vet man att det är färdigt. Servera med valfri sallad - jag brukar använda ruccola och fetaost.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar